sobota, 2 sierpnia 2014

Kawa mrożona, idealna na lato

Karmelowe cappuccino 
Składniki na 3 szklanki 200 ml:
-kawa: 4 łyżeczki kawy instant zaparzone w pół szklanki wody
-1,5 szklanki lodów waniliowych
-2 szklanki lodu
-5 łyżek dulce de leche (masa karmelowa z puszki)

Kawę zaparzyć i schłodzić do tempertury lodówkowej. Zmiksować blenderem lub foodprocesorem z resztą, aż składniki się połączą, a lód pokruszy. Podawać natychmiast z bitą śmietaną.
Czekoladowe frappuccino
Składniki na 3 szklanki 200 ml:
-kawa: 4 łyżeczki kawy instant zaparzone w pół szklanki wody
-1,5 szklanki lodów czekoladowych
-2 szklanki lodu
-4 łyżki czekolady w proszku

Kawę zaparzyć i schłodzić do tempertury lodówkowej. Zmiksować blenderem lub foodprocesorem z resztą, aż składniki się połączą, a lód pokruszy. Podawać natychmiast z bitą śmietaną.
SMACZNEGO:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz